Moulin des Borderies

Meer dan 180 jaar geleden werd door de familie Vergnol de eerste steen van de Moulin des Borderies gelegd, een watermolen genoemd naar het gehucht waarin hij zich bevond. In die functie deed hij dienst tot hij in 1925 werd omgebouwd tot koeienstal. Momenteel is er de woning in ondergebracht.

De vier gîtes vinden respectievelijk onderdak in de voormalige varkensstal, de woning van de ouders en grootouders en de room-, kaas- en botermakerij van de familie.

Wat te doen?

Het grote domein nodigt uit tot ravotten, voetballen, badminton, petanque, … een wandeling maken met één van de dieren van het domein, … een kamp bouwen in het bos, …

Vissen, een dam bouwen of verkoeling zoeken is mogelijk in La Mortagne, een bergriviertje dat aan de zuidoostzijde over het domein kabbelt.

Natuurlijk kan je ook zwemmen in het verwarmde zwembad of met een boek de rust opzoeken onder een boom in één of andere uithoek van de vallei waarin de Moulin gelegen is.

Ook is er voldoende ruimte om jouw persoonlijke hobby te beoefenen. Fotograferen, beeldhouwen, tekenen, schilderen, schrijven, … vraag ons naar de mogelijkheden!

(H)eerlijke keuken

Het hart van de Moulin is de buitenkeuken annex terras met gemeenschappelijke tafel en buitensalon waar we de gasten graag uitnodigen om verhalen uit te wisselen en gezellig samen te genieten van een glas wijn. Enkele avonden per week serveren we er een (h)eerlijke maaltijd en is er de mogelijkheid om samen te eten. In de eetruimte staat elke morgen het ontbijt met plaatselijke producten voor u klaar! Verblijft u in één van onze gastenkamers, dan verwennen we u ook graag met een heerlijk ontbijt. Tevens kan er in overleg table d’hôtes aangeboden worden en kan u genieten van een heerlijke maaltijd met zicht op het domein.

Voor meer informatie neem contact op!