Moulin des Borderies

Bijna 200 jaar geleden werd door de familie Vergnol de eerste steen van de Moulin des Borderies gelegd, een watermolen genoemd naar het gehucht waarin hij zich bevond. In die functie deed hij dienst tot hij in 1925 werd omgebouwd tot koeienstal. Momenteel is er onze woning in ondergebracht.

De vier gîtes vinden respectievelijk onderdak in de voormalige varkensstal, de woning van de ouders en grootouders en de room-, kaas- en botermakerij van de familie.

Wij willen de authenticiteit van de site zoveel mogelijk bewaren en doen er alles aan om het voor onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Léon en Boekie kregen ondertussen gezelschap van vele dieren en we kunnen ondertussen spreken van een echte kinderboerderij waar altijd wel iets te beleven valt. Sinds kort zijn we ook gestart met een eigen boomgaard en moestuin. Je kan ook ervaren hoe we de eerste stappen namen in ons eigen programma om paddenstoelen te kweken.’

Wat te doen?

Het grote domein nodigt uit tot ravotten, voetballen, badminton, petanque, … een wandeling maken met één van de dieren van het domein, … een kamp bouwen in het bos, … een ritje maken met onze buggy, …

Vissen, een dam bouwen of verkoeling zoeken is mogelijk in La Mortagne, een bergriviertje dat aan de zuidoostzijde over het domein kabbelt.
Natuurlijk kan je ook zwemmen in het verwarmde zwembad of met een boek de rust opzoeken onder een boom in één of andere uithoek van de vallei waarin de Moulin gelegen is. Voor de liefhebber is er ook altijd wel wat te doen tijdens de verzorging van onze diertjes in de kinderboerderij.

Ook is er voldoende ruimte om jouw persoonlijke hobby te beoefenen. Fotograferen, beeldhouwen, tekenen, schilderen, schrijven, … vraag ons naar de mogelijkheden!

Een fikse wandeling in de buurt of een verkwikkende fietstocht door het glooiende landschap behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

(H)eerlijke keuken

Het hart van de Moulin is de buitenkeuken annex terras met gemeenschappelijke tafel en buitensalon waar we de gasten graag uitnodigen om verhalen uit te wisselen en gezellig samen te genieten van een glas wijn.

Enkele avonden per week serveren we er een (h)eerlijke maaltijd en is er de mogelijkheid om samen te eten. Elke morgen staat het uitgebreide ontbijt met plaatselijke producten voor u klaar!

Om onze gasten nog meer te laten genieten van onze ‘Terroir Moulin des Borderies’ startten we met een boomgaard, een moestuin en het kweken van onze eigen paddenstoelen.

Verblijft u in één van onze gastenkamers, dan verwennen we u ook graag met een heerlijk ontbijt.

Voor meer informatie neem contact op!