De Auvergne ligt ongeveer in het midden van Frankrijk en is een verborgen parel.

De meeste mensen kennen deze regio enkel als transitzone op weg naar het zuiden, maar dat is alles wat de Auvergne te bieden heeft meer dan onrecht aandoen. Overweldigende natuur, een paradijs voor wandelaars, fietsers, motorrijders, natuurliefhebbers en mensen die willen onthaasten.

Natuurlijk is de Auvergne het meest gekend voor de vulkaanketens Monts Dôme, Monts du Cantal en Monts Dore.

Clermont-Ferrand is de hoofstad van de regio Auvergne. De stad weet de harten van haar bezoekers voor zich te winnen door haar vitaliteit, de gezelligheid en de vrijheid van de bewoners. De stad won al vele prijzen voor haar gezinsvriendelijkheid. Het goede leven straalt af op deze cultuurstad waar cultuur en geschiedenis altijd aanwezig zijn. Je kan er heerlijk wandelen en … winkelen.

De Auvergne biedt nog vele andere bezienswaardigheden: lavalagen, kratermeren, uitgestrekte eikenbossen (Forêt de Tronçais) prachtige burchten, Romaanse kerken (la Chaise-Dieu), ontelbare pittoreske dorpjes, marktjes, prachtige rivieren, hun valleien en gorges,…

Limousin

Ook de regio Limousin is indrukwekkend in zijn eenvoud. In deze prachtige streek waar toerisme nog geen hoge vlucht heeft genomen wisselen knusse dorpjes en glooiende velden elkaar af.

Het eeuwenoud kalksteengebied van de Corrèze met o.m. befaamde grotten en het Parc National Régional de Millevache en Limousinnatuurgebied zijn absolute blikvangers. Natuurlijk zijn ook de vele meren een troef voor hen die van vissen en watersport houden.

De fruit- en winkelstad bij uitstek Brive-la-Gaillarde is een bezoek meer dan waard. In de Corrèze vindt u een aantal van de mooiste dorpen van Frankrijk. De hoofdstad Tulle, met zijn middeleeuws centrum, is de mondiale hoofdstad van de accordeon.

Creuse

Ontdek ook de Creuse, vernoemd naar de rivier met de zelfde naam. In de romantische schildersvallei van deze rivier, schilderden Monet en andere impressonisten hun beroemde werken. Aubusson is al eeuwenlang wereldwijd bekend om de tapijtwerkerskunst, een ambacht die benoemd is tot mondiaal erfgoed van de UNESCO.

Activiteiten

Ook voor een actieve of avontuurlijke vakantie is Moulin des Borderies een perfecte uitvalsbasis: golfen met als decor de overweldigende skyline van de vulkanen of parapenten over de natuurparken of zelfs vliegen met al of niet gemotoriseerde modelvliegtuigen en/of -helicopters.

In de omgeving van Moulin des Borderies zijn er ook voor de kinderen leuke activiteiten zoals o.m. het dierenpark van Ardes, het indrukwekkende paarden- en bizonpark in Le Palais en het themapark Vulcania waar je op heel originele manier kan leren hoe vulkanen tot uitbarsting komen en wat de gevolgen hiervan zijn.

Vraag ons aub voor meer tips en bezienswaardigheden. We helpen jullie met plezier voor het plannen van een schitterende uitstap!

Voor meer informatie neem contact op!