De Auvergne ligt ongeveer in het midden
van Frankrijk en is een verborgen parel.

Singles, het dorpje waartoe Moulin des Borderies behoort, ligt op een geografisch interessante plaats. Enerzijds tussen de vulkanenregio van het departement Puy de Dôme en de bosrijke en bergachtige overgangszone tussen de Auvergne en de Limousin, anderzijds ligt het ook op de Noord-Zuidas op een bijzondere locatie nml. op de overgang van Midden- naar Zuid-Frankrijk. Het is voor motards een onontgonnen gebied waar bochtige wegen, open landschappen met vergezichten, bergpassen en toeristisch interessante plekken elkaar afwisselen. Frankrijk geldt in het algemeen als een land waar de wegen goed onderhouden worden, de Auvergne en omgeving is daar zeker geen uitzondering op. Integendeel. Rustige, want bijna geen toerisme, en kwalitatieve wegen garanderen uren motorplezier!

Ik ben zelf een fervente motard en ik heb enkele routes uitgewerkt waarin alle aspecten van de wijde omgeving tot hun recht komen. De routes combineren al het moois wat de interessante regio te bieden heeft. Daarbij is Moulin des Borderies de uitvalsbasis en volg ik de vier windstreken met de karakteristieke kernmerken van de respectievelijke landschappen.

Elke route bestaat uit drie varianten: een korte, een medium en een lange versie. Op die manier kan je kiezen uit 12 verschillende routes.

Meer info